SOCKERKAKA
MED MYNTA OCH JORDGUBBAR
Ingredienser
- 1 1⁄2 dl Smör-&rapsolja
- 3 msk hackad mynta
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 1⁄2 dl vetemjöl
- 1⁄2 tsk bakpulver
Myntasocker
- 1 msk strösocker
- 1 msk hackad mynta
Garnering
- 2 dl vispgrädde
- 1 liter jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Rör ihop smör-&rapsolja, mynta och socker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Mortla socker och mynta. Vispa grädden och bred den på kakan. Halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå. Strö över myntasocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar